Detailhandel in levensmiddelen

In de levensmiddelendetailhandel hebben frequente prijsaanpassingen tot nu toe altijd geleid tot hoge kosten (afdrukken van etiketten, plaatsing, verwijdering) die door elektronische prijsetikettering komen te vervallen. Ook registratiefouten die bij conventionele etikettering optreden, worden vermeden. Bovendien wordt dankzij dynamisch voorraadbeheer de verspilling van goederen aanzienlijk verminderd. Dit leidt tot een enorme efficiëntieverhoging voor de detailhandel. Onze oplossing vereenvoudigt dus het beheer van bederfelijke goederen (bv. groenten & fruit). Een voordeel van de connectiviteit is dat de gegevens parallel weergegeven worden, zowel op het schap als in de software. Voorbeelden zijn de voorraad-waarschuwing, de houdbaarheidsdatum of de schapcapaciteit. Dankzij de grote displays zijn labels met afbeeldingen bijzonder geschikt voor groente- en fruitafdelingen. Bovendien kunnen met elkaar verbonden prijskaarten het uitgebreide prijsbeheer (stuks, kilo's, partijbeheer) vereenvoudigen en automatiseren.

Elektronicawinkels

Elektronica retailers en online retailers hebben te maken met sterke concurrentie. Om met websops te kunnen concurreren, helpt e-shelf-labels retailers aan een innovatieve en digitale strategie. Bestaande verkoopkanalen worden verder ontwikkeld en de synchronisatie tussen alle kanalen wordt zo gewaarborgd voor elektronicawinkels. De synchronisatie van de online en stationaire elektronicaverkoop komt een grote stap dichterbij met de koppeling van de etiketten dankzij intelligente NFC-chips. Dit verbetert de prijsflexibiliteit en productiviteit binnen elke winkel en verhoogt de interactie met klanten.

Bouwmarkten en tuinbenodigdheden

Speciaalzaken moeten zich blijven richten op klanten en klantadvies. Persoonlijke en menselijke interactie spelen nog steeds een belangrijke rol. Om dit doel niet uit het oog te verliezen, ondersteunt e-shelf-labels retailers door het beheer te optimaliseren door de gecontroleerde automatisering van taken per artikel. Dankzij de elektronische etikettering is er geen personeel nodig om de prijzen in het schap van een bouwmarkt te wijzigen.

Drogisterij/ Parfumerie

Binnen een drogisterij kunnen onze e-shelf labels nuttige informatie weergeven voor zowel personeel als klanten. Dankzij de in de e-shelf-labels geïntegreerde NFC-technologie ontvangen klanten via hun smartphone informatie, aanbiedingen en advies op maat. Drogisterijmedewerkers hebben zo meer tijd voor verkoopadvies, terwijl digitale prijskaartjes van e-shelf-labels klanten voorzien van uitgebreidere productinformatie over cosmetica en luxeartikelen.

Apotheken

Met de toename van het online apotheekaanbod moeten fysieke apotheken steeds meer concurreren om aan de eisen van de klanten te voldoen. Door digital signage oplossingen te gebruiken, kunnen processen ter plaatse worden versneld en vereenvoudigd. Bovendien wordt de klant een speciale bezoekerservaring geboden. De mogelijkheden van digitale oplossingen variëren van elektronische prijsborden voor prijsetikettering tot interactieve digital signage oplossingen voor reclame. Met behulp van NFC-technologie, die geïntegreerd is in de digitale prijsborden, kunnen klanten snel en eenvoudig zelf informatie over medicijnen en andere apotheekproducten opzoeken via hun smartphone. De hardware kan eenvoudig worden gekoppeld aan individuele softwareoplossingen voor de apotheeksector of aan het eigen merchandisemanagementsysteem van de apotheek.

Meubelzaken en woonwinkels

Het bedrijfsleven in de meubelhandel wordt gekenmerkt door een grote aanboddynamiek en een enorme concurrentiedruk van meubelleveranciers via het web. Elektronische prijskaarten elimineren niet alleen druk- en hardwarekosten, maar ook het handwerk van medewerkers. Dankzij de digitale prijskaartjes worden digitale detailhandelsfuncties, zoals de overdracht van uitgebreide artikelinformatie naar de mobiele apparaten van de winkelbezoekers, aangeboden door middel van NFC-chips. De automatische prijs- en informatie-etikettering van goederen met een druk op de knop, zorgt voor prijszekerheid in de detailhandel, snelle en flexibele reacties op prijsveranderingen en geeft impulsen voor creatieve marketingcampagnes zoals een "happy hour" voor geselecteerde artikelen. Uiteindelijk zorgt geautomatiseerde voorraadregistratie ook voor grote tijdwinst voor het personeel, die weer leidt tot een betere service voor de klant.

Mode

De modemarkt van de toekomst is onderhevig aan duidelijke structurele veranderingen en hevige concurrentie. Zelfs de gevestigde gespecialiseerde handel moet zich in de modewereld blijven ontwikkelen met innovatieve en aansprekende concepten. De uitdaging van de digitalisering moet met twee handen worden aangenomen en uitgevoerd. Digital signage helpt de toenemende klanteneisen in de modebranche het hoofd te bieden. Individuele informatie, actuele kortingen en een soepele en snelle implementatie van kortingen en speciale voorwaarden dankzij de koppeling van labels met het kassasysteem. De ruimte voor de vakhandel ligt in omnichannel-netwerken en een voortdurende procesoptimalisatie.

Dankzij zijn compacte formaat, kan de fashionTAG als digitaal prijskaartje ideaal worden bevestigd aan modeartikelen zoals topjes, schoenen of tassen, en overtuigt hij met zijn moderne design. Naast real-time prijzen, geolocatie, real-time voorraadbeheer en toegang tot online diensten via NFC, maakt de fashionTAG - in combinatie met de Scan & Go software - ook contactloos betalen in het schap mogelijk.

Tankstation en 24/7 supermarkten

Dynamische prijsstelling is vooral zinvol bij 24-uurs handel, omdat de prijzen kunnen worden aangepast aan de actuele behoeften zonder dat extra personeel nodig is. Aan het tijdstip aangepaste prijzen stellen ondernemers in staat de hogere personeelskosten te compenseren en kunnen openheid en duidelijkheid brengen aan de klant door middel van duidelijk ontworpen prijskaartjes.

Ongeacht de prijsstrategie, met de ultramoderne e-ink displays zijn aangepaste ontwerpen, centraal gecoördineerde prijzen in alle winkels tegelijk, en interactiviteit in het schap slechts een klik verwijderd. De ideale basis om aan de realiteit van de moderne tijd te voldoen.