Pick-by-light made easy

Pick-by-light maakt het gemakkelijker om productieonderdelen of opslaglocaties te vinden, vooral in de industrie, door de LED's op elektronische etiketten in verschillende kleuren te laten knipperen. Vooral in grote hallen met veel opslagrekken kunnen kleine LED's gemakkelijk verloren gaan. Daarom is het NEWTON assortiment van SOLUM uitgebreid met het zogenaamde "pick-by-light button label". Het pick-by-light Button Label is een speciaal digitaal label dat naast twee kleine knoppen ook een grote pick-by-light knop aan de voorzijde heeft.

Als innovatieve ESL-technologie overtuigt het pick-by-light Button Label in het formaat van 4,3 inch door zijn robuuste ontwerp, dat perfect past in de industriële omgeving. In tegenstelling tot conventionele pick-by-light processen kunnen medewerkers de haptische LED knop, zo groot als een 2 euro munt, zelfs van een afstand zien. Net als de zijknoppen van het elektronische etiket, is de knop vrij programmeerbaar en kan hij worden gekoppeld aan zowel eenvoudige als complexe acties. Dit zorgt er niet alleen voor dat taken efficiënter worden uitgevoerd, maar ook dat pick-processen met één druk op de knop snel en eenvoudig kunnen worden afgerond of nieuwe artikelen kunnen worden nabesteld. Afzonderlijke artikelen kunnen ook met een druk op de knop uit- of ingeboekt worden vanuit het stored merchandise management systeem.

Één kleur voor elke processtap

Kenmerken en voordelen
 • Grote pick-by-light knop aan de voorzijde.
 • Vrij configureerbare haptische knoppen
 • E-ink technologie in zwart, wit, rood / zwart, wit, geel
 • Geen stroomvoorziening nodig
 • Robuust ontwerp
 • 7-kleuren LED

Pick-by-light oplossing

Het pick-by-light systeem maakt het mogelijk om artikelen snel en gemakkelijk te vinden, zodat het dagelijkse werk in de industrie soepel verloopt. Er zijn twee soorten pick-opdrachten: Sequence Picking en Pick at Once.

Bij "sequentieselectie" knipperen de LED's achter elkaar en leiden ze de medewerker stap voor stap door het hele pick-proces, terwijl bij "pick-at-once" alle LED-toetsen tegelijk knipperen en er gepickt kan worden.

De gewenste order kan eenvoudig via het dashboard van het systeem worden geselecteerd en vervolgens aan een kleur van de knipperende LED's worden toegewezen. Zodra het proces is gestart, wordt het eerste item dat moet worden verzameld, aangegeven door de knipperende LED-knop op het etiket tijdens de sequentieselectie op de pick-locatie. Tegelijkertijd wordt de bestelde hoeveelheid op het elektronische etiket weergegeven. Om het picken van het artikel te bevestigen, hoeft de medewerker alleen maar op de knop te drukken en het etiket van het volgende artikel begint te knipperen. Dankzij de verschillende LED-kleuren kan het hele pick-proces voor de werknemer worden gevolgd: als een label geel knippert, betekent dit dat er nog maar één item is om uit te kiezen, de groene kleur geeft het laatste item en het einde van het proces aan.

Eenvoudig en transparant voorraadbeheer

Naast een hogere productiviteit maakt de pick-by-light technologie ook het voorraadbeheer transparanter en eenvoudiger. De etiketten hebben een automatische voorraadupdate in real-time: het huidige voorraadniveau kan op elk moment worden opgeroepen en wordt doorgegeven aan de inkoop, zodat knelpunten kunnen worden vermeden. De Put-by-Light functie is een snelle en eenvoudige manier om het aanvullen van schappen te beheren. Het personeel kan eenvoudig vaststellen welke schappen bijna leeg zijn en op een knop op het etiket drukken om het proces van nabestellen of aanvullen te starten. Tijdens dit proces leiden de knipperende LED-knoppen de medewerker naar de juiste schappen. Zodra de schappen zijn aangevuld, kan het proces worden bevestigd door gewoon op de knop te drukken.

Voordelen van de Button Labels
 • Eenvoudige en snelle bediening
 • Efficiënte werkuitvoering door duidelijke werkinstructies
 • Real-time bijwerken van voorraadinformatie
 • Vermindering van menselijke fouten
 • Verhoogde productiviteit

Verbeter het pickproces in uw industriële onderneming met pick-by-light Button Labels. De experts van e-shelf-labels adviseren u graag