Captana ShelfEye - De camera voor geautomatiseerde schapbewaking

Voor veel bedrijven, zowel in retail als in productie, is voorraadbeheer één van de grootste uitdagingen. Het gaat er niet alleen om de voorraden zo goed mogelijk op peil te houden om out-of-stock situaties te voorkomen, maar ook om optimale bestelhoeveelheden, constante leverbaarheid en zinvolle inschattingen van de toekomstige vraag. Duurzaam voorraadbeheer heeft echter gegevens nodig waarop het kan steunen om processen van de inkoop tot en met de verkoop te optimaliseren.

Bedrijven kunnen deze uitdaging alleen aangaan met de digitalisering van voorraadbeheer, die alle voorraad-, logistieke en beheersprocessen omvat en met elkaar verbindt. Geautomatiseerde processen in voorraadbeheer garanderen dat altijd aan de behoeften van klanten wordt voldaan, terwijl werknemers zich op andere taken kunnen concentreren. De juiste hardware en software zijn cruciaal.

De ESL-oplossing voor betrouwbaar voorraadbeheer is Captana, de ShelfEye-camera ontworpen om schappen in de gaten te houden en signalen naar het systeem te sturen zodra er artikelen hard gaan of zelfs "out of stock" dreigen te ontstaan. De camera is hiervoor uitgerust met speciale functies:

De belangrijkste kwaliteiten in één oogopslag:

  • Autofocus lens
  • Energiebesparend communicatieprotocol
  • Correcte positiedetectie op de plank door gepatenteerde Position Easylock
  • Oplaadbare batterijen
  • Robuuste behuizing
  • Configureerbare status-LED
  • Bewegingssensor voor energiebesparing en naleving van EU-privacy richtlijnen

Hoe werkt ShelfEye met Captana?

De ShelfEye camera wordt tegenover het te monitoren schap in het magazijn of de winkel gemonteerd, zodat deze constant in beeld is. Autofocus en groothoek garanderen een constante goede leesbaarheid van het gehele assortiment, waarbij de camera gebruik maakt van de zogenaamde Blink Detection om constant goederen te scannen. Foto's van personen worden automatisch onherkenbaar gemaakt om te voldoen aan de EU-privacy regelgeving. Alleen in samenwerking met de ESL-software Captana is de geolocatie van schap-gaten mogelijk. Zodra de automatische controlebewaking een gat in het visuele beeld van de schappen (on-shelf beschikbaarheid) detecteert, wordt dit onmiddellijk gemarkeerd en doorgegeven aan het systeem. Dit kan op zijn beurt het type en de positie van het ontbrekende product rechtstreeks aan het personeel doorgeven en hen onmiddellijk naar het de locatie navigeren.

Het voorraadbeheer wordt dus verbeterd door real-time monitoring en automatische meldingen. Tegelijkertijd kunnen de over langere perioden verzamelde gegevens worden geanalyseerd en gebruikt voor algemene voorraadoptimalisatie, aangezien het systeem herkent welke producten bijzonder gewild zijn. Geautomatiseerde bestellingen via leveranciers zijn ook mogelijk met de ESL-oplossing om de toeleveringsketen te optimaliseren.

Het doel van Captana is altijd een optimaal voorraadbeheer met zo laag mogelijke opslagkosten en tegelijkertijd tijdwinst voor bedrijven en klanten.

Wilt u meer weten over Automated Shelf Monitoring met Captana? Hier vindt u meer informatie over de ESL oplossing en concrete toepassingsvoorbeelden. U kunt ook contact opnemen met een van onze consultants voor meer informatie over hardware en software voor schapoptimalisatie.