Duurzame modernisering van de openbare ruimte

Mogelijke toepassingsgebieden
  • Openbaar vervoer
  • Stadions
  • Beurzen
  • Musea
  • Overheid en gemeentes

Gebruik in het openbaar vervoer

Het gebruik van e-ink displays maakt digital signage op veel verschillende gebieden mogelijk. Hieronder valt ook het openbaar vervoer. Gebruikers van het openbaar vervoer profiteren van elektronische bewegwijzering in de vorm van op zonne-energie werkende real-time aankomstinformatieborden bij bus- en treinhaltes en op luchthavens. Als digitale informatieborden dienen ze ter oriëntatie in het openbaar vervoer en bieden ze passagiers gebruiksvriendelijke service-informatie over dienstregelingen, routes, verkeersmeldingen en meer.

 

Informatie in real-time

Op luchthavens worden e-ink displays gebruikt om de laatste vluchtinformatie te tonen of om informatie te verstrekken aan passagiers bij het inchecken of bij de veiligheidscontrole. Dankzij real-time informatie over de dienstregeling kunnen passagiers zich snel en gemakkelijk informeren over hun reis en zich tijdig voorbereiden op eventuele annuleringen of vertragingen. Voor luchtvaartmaatschappijen en vervoersmaatschappijen biedt deze functie de mogelijkheid om snel te handelen en alternatieven te organiseren zonder grote vertragingen te veroorzaken. In het algemeen kunnen de elektronische borden het openbaar vervoer en de organisatie op de luchthaven beter regelen.

 

Multifunctionele bewegwijzeringsoplossingen in steden

E-ink displays zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen, zoals HD grijswaarden displays en full-colour displays of speciale IP-gecertificeerde labels. De elektronische borden zijn daarom geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Naast de all-in-one signaleringssystemen van e-shelf-labels omvat het productportfolio ook individuele stedelijke oplossingen in de vorm van digitale informatieborden bij bushaltes of elektronische busbestemmingsschermen en andere digitale informatiedisplays voor openbare ruimtes. Deze bewegwijzeringsvarianten in steden en stedelijke gebieden zijn duurzaam, centraal bestuurbaar en universeel inzetbaar door integratie in bijvoorbeeld reclamezuilen of bevestiging aan palen van straatlantaarns en borden.

{{::}}

Organisatorische optimalisatie in openbare voorzieningen

Digital signage oplossingen kunnen ook op vele manieren worden geïntegreerd in openbare gebouwen en faciliteiten zoals gemeentes, musea, stadions en beurzen. Direct bij de ingang dienen digitale informatieborden om bezoekers te begroeten, belangrijke informatie te verstrekken of als wegwijzer voor het gebouw te fungeren.

Om het bezoekers gemakkelijker te maken naar de autoriteiten te gaan, kunnen digitale borden worden gebruikt om de weg te vinden in de faciliteit en om kantoren te identificeren. ROOMZ digitale deurbordjes maken ook eenvoudig, effectief beheer van ruimtes mogelijk. Direct op het display kunnen medewerkers via een touch panel kamers reserveren of vrijgeven.

In openbare faciliteiten kunnen de elektronische displays ook functioneren als informatieborden om informatie te verstrekken over gespecialiseerde afdelingen, wachttijden te tonen of afspraken en bezoekers in openbare instanties te regelen. Een in de wachtkamer geïnstalleerd display kan alle bezoekers het huidige nummer tonen, dat vooraf is toegewezen.

{{::}}

In musea dienen e-ink labels enerzijds als oriëntatie voor bezoekers in de vorm van informatieborden die een overzicht geven van het gebouw, anderzijds als informatiebord voor de individuele kunstwerken. Op de digitale borden is plaats voor alle belangrijke informatie zoals titel, beschrijving, jaar van herkomst en nummer. Het opschrift, het lettertype en de taal van de werken kunnen op elk moment worden bijgewerkt. De e-ink displays zelf kunnen ook foto's en andere kunstwerken in haarscherpe kwaliteit weergeven en worden zo zelf kunstwerken.

Dankzij het flexibele ontwerp van de digitale borden kunnen ze ook visueel perfect aan het kunstwerk worden aangepast. De dunne en lichte displays zijn slank en onopvallend en bovendien volledig draadloos, waardoor de sfeer van de tentoonstellingsruimte niet wordt verstoord. Met een batterijlevensduur van enkele maanden bieden de displays Wi-Fi connectiviteit en uitstekende leesbaarheid.

Gepersonaliseerde bezoekerservaring in vrijetijdsvoorzieningen

Voordelen van e-ink displays
  • Real-time informatie
  • Flexibel; individueel aanpasbaar ontwerp
  • Multifunctioneel gebruik
  • Draadloze installatie