Elektronische schapetiketten van NEWTON als industriële oplossing

In de loop van de digitalisering is de industrie als geheel de laatste jaren snel gegroeid en stelt veel bedrijven voor nieuwe uitdagingen. Om aan de eisen in de industrie te voldoen zijn innovatieve, op het proces afgestemde industriële oplossingen nodig, met name op het gebied van magazijnbeheer. Met de NEWTON-serie elektronische schapetiketten van SOLUM biedt e-shelf-labels een nieuwe, digitale manier om de voorraadopvolging en het activabeheer te verbeteren: van uiterst nauwkeurige, real-time voorraadcontrole tot geoptimaliseerde workflowplanning en de garantie dat het eindproduct met absolute precisie wordt vervaardigd, biedt e-shelf-labels een breed scala aan functionaliteiten die bedrijven tijd en geld besparen.

Talrijke innovatieve functies

Alle voordelen in één oogopslag
  • Pick-by-light technologie
  • Intelligent bestellen
  • Volgen van goederen
  • Roaming-oplossing
  • Beheer van apparaten
  • Digitalisering van processen en instructies

Pick-by-Light-Technologie

De Button Labels hebben een knipperend LED-lampje dat kan worden geactiveerd om de positie van het artikel in het schap aan te geven, zodat werknemers gemakkelijker onderdelen voor assemblage kunnen vinden. Door op de pick-knop te drukken, wordt de pick bevestigd en kan de werknemer naar het volgende productieonderdeel gaan. Dankzij de pick-by-light technologie maken de Button Labels een eenvoudig en transparant voorraadbeheer mogelijk. De functie helpt ook om fouten te voorkomen en de productiviteit en snelheid te verhogen, evenals het real-time bijwerken van voorraadinformatie.

Intelligent bestellen

Met een simpele druk op de knop van het elektronische etiket kunnen nabestellingen snel en eenvoudig worden geïnitieerd. Dankzij de hoeveelheidsinformatie op het etiketdisplay hebben uw medewerkers altijd een overzicht van de beschikbare hoeveelheden, zelfs voor kleine artikelen. Via de geïntegreerde multifunctionele toetsen kunnen goederen in real time worden afgeboekt en kunnen lage voorraden worden doorgegeven aan de inkoopafdeling. Dit zorgt voor een eenvoudig en transparant voorraadbeheer en vermindert achterstanden en knelpunten.

Volgen van trolleys dankzij de trolley-tracking-functie

Elektronische etiketten dienen als digitale orderlijsten voor intern transport en volgen het leveringsproces van onderdelenselectie tot assemblage. Deze producten worden toegewezen met een MES/ERP-systeem en ingedeeld in onderdelen, halffabricaten en eindproducten. De trolley-tracking-functie maakt eenvoudige real-time controle van onderdelen en automatische registratie van inkomende en uitgaande goederen mogelijk.

Roaming-oplossing

Vergelijkbaar met het volgen van trolleys kunnen digitale routinglabels ook trolleys volgen die tussen twee verschillende locaties of fabrieken rijden. De elektronische etiketten verbeteren het volgen van trolleys over lange afstanden en de registratie van inkomende en uitgaande goederen. In plaats van stapels papier die nodig zijn voor het volgen van goederen die tussen fabrieken worden verplaatst, slaat de roamingoplossing van NEWTON gegevens digitaal op, waardoor minder papier wordt gebruikt.

Apparaatbeheer via NFC-tagging

Elektronische schapetiketten geven digitaal alle belangrijke machine-informatie weer, zoals het laatste onderhoud, de bezetting van de machine of foutmeldingen. De elektronische weergave zorgt zo voor transparantie en veiligheid. Door het digitale beheer van de inventaris hebben medewerkers een betere controle over de voorraad. Bovendien maakt de NFC tagging functie het mogelijk om de laatste of volgende technische inspectie te plannen en te activeren.

Digitalisering van workflows en instructies

Het grootste voordeel van het gebruik van elektronische etiketten in de industriële sector is de digitalisering van de processen. Aan het product bevestigde ESL's tonen in real-time veranderingen in instructies die vanaf de hoofdserver worden gestuurd. Werknemers kunnen zo op elk moment werkprocessen en instructies gemakkelijk en snel oproepen op het etiket. Tegelijkertijd kunnen managers flexibel instructies geven aan medewerkers en de werkstatus volgen en bijsturen zonder zelf ter plaatse in het magazijn te zijn. Het digitaliseren van processen bespaart papierverbruik, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook helpt om menselijke fouten bij de distributie van ordergerelateerde informatie te minimaliseren.

Bent u geïnteresseerd in de elektronische NEWTON etiketten en wilt u deze gebruiken als optimale industriële oplossing? Wij helpen u graag. E-shelf-labels biedt u individueel advies en een breed scala aan innovatieve producten.