Elektronische prijsaanduiding in de sportwinkel

De familiaire sportwinkel WOHLLEBEN Sports biedt in zijn vestiging in Dörfles-Esbach een exclusief assortiment sport- en vrijetijdsartikelen aan. Vooral in sportwinkels met veel verschillende producten vereenvoudigen digitale prijsetiketten de etikettering en het beheer van producten. Samen met de software kunnen afzonderlijke merken, artikelen of productgroepen eenvoudig en flexibel van een aanbiedingsprijs worden voorzien. De prijzen kunnen centraal worden beheerd en kunnen met een muisklik worden gewijzigd, zonder dat het personeel elk afzonderlijk artikel opnieuw moet labelen. Dit betekent dat speciale promoties op korte termijn kunnen worden doorgevoerd zonder dat dit veel tijd en personeel kost.

Met de ondersteuning van e-shelf-labels werd de sportwinkel uitgerust met de digitale VUSION-prijskaartjes van SES-imagotag. Samen met de bijpassende Jeegy on-premise software is WOHLLEBEN daarmee optimaal gepositioneerd om haar klanten een nog betere winkelervaring te bieden.

2,6 inch VUSION-etiket van SES-imagotag

De VUSION-etiketten worden vooral in de detailhandel gebruikt. Dankzij hun moderne design kunnen ze flexibel in verschillende gebieden worden geïntegreerd. De sportwinkel WOHLLEBEN gebruikt de digitale prijsetiketten van de VUSION-serie in antraciet in het formaat 2,6 inch als aanvulling op de bestaande G1-etiketten. Hiermee kunnen alle sportartikelen in de winkel optimaal en passend worden geëtiketteerd.

De elektronische etiketten voor geautomatiseerde, digitale prijsetikettering worden aangesloten via Jeegy, een speciaal op het SES imagotag-systeem afgestemde software. Met de Jeegy-software kunnen de elektronische schapetiketten worden beheerd, zodat prijzen, productinformatie en beschikbaarheid op elk moment kunnen worden bekeken en gewijzigd. Bij de implementatie van het systeem bij de sportwinkelier was het bijzondere dat de migratie werd uitgevoerd van een pure Control Centre-installatie naar een Jeegy-installatie.

Eigen prijsstrategieën mogelijk maken

"e-shelf-labels biedt een goede klantenservice, de communicatie met verkoop en technische ondersteuning was en is altijd zeer goed. Ook het advies, met name van de heren Sagner en Raster, was steeds zeer goed. Dit gaf stof tot nadenken over onze verdere gang van zaken. We zouden zeker opnieuw voor de diensten van e-shelf-labels kiezen." - Michael Dorst, Hoofd IT & Logistiek

De sportwinkel heeft een breed assortiment van verschillende artikelen - van sportkleding en -uitrusting tot accessoires en fietsen. Passend bij het assortiment zorgt de digitale prijsetikettering voor een moderne uitstraling in de winkel en vergemakkelijkt tegelijkertijd het beheer en de etikettering van de artikelen. Dankzij de ESL-oplossing kon ook het doel van de klant WOHLLEBEN Sports worden bereikt: op een eenvoudige en flexibele manier eigen prijsstrategieën mogelijk maken.