Digitale prijsetikettering in de levensmiddelenhandel voor Winklerswurst

Als producent van Transsylvaanse en Roemeense delicatessen leidt eigenaar Klaus Winkler samen met zijn team het bedrijf Winklerswurst. De in Rheda-Wiedenbrück in Noordrijn-Westfalen gevestigde levensmiddelenhandelaar verkoopt zijn worsten en andere specialiteiten zowel via zijn onlineshop als in de detail- en groothandel. Daarnaast biedt Winklerswurst zijn levensmiddelen in de directe verkoop ter plaatse aan zijn klanten aan.

Om de directe verkoop moderner en digitaler te maken, en tegelijkertijd de hoeveelheid werk in bepaalde processen te verminderen en uniformiteit in de prijsetikettering te creëren, besloot Winklerswurst elektronische prijsetiketten te gebruiken. Toen Winklerswurst op zoek was naar een dealer voor elektronische prijsetikettering die ook als adviseur optreedt en hulp biedt bij het implementeren van individuele digitale oplossingen, stuitte hij op e-shelf-labels. Een van de dingen die hen overtuigde was het feit dat e-shelf-labels zich specifiek richt op de behoeften van de klant en verschillende industrieën en bedrijven bedient, ongeacht de grootte. Voor de uitrusting van de zelfbedieningskoel- en diepvriesschappen, evenals voor verschillende conventionele schappen en voor de toonbank voor verse levensmiddelen, had Winklerswurst ongeveer 1.000 elektronische etiketten nodig. In samenwerking met e-shelf-labels werd dit doel met succes bereikt. Inmiddels is de hele winkel voorzien van elektronische schapetiketten.

2,6" en 3,7" etiketten voor gebruik in de directe verkoop

Met als achtergrond dat nieuwe artikelen kunnen worden toegevoegd en prijswijzigingen flexibel en eenvoudig kunnen worden doorgevoerd, viel de keuze op de VUSION-etiketten van SES-imagotag. Als duurzame etiketteringsoplossing voor industrie en detailhandel wordt het VUSION-assortiment gekenmerkt door zijn moderne design en veelzijdige toepassingsmogelijkheden. De elektronische schapetiketten zijn bijzonder populair in de detailhandel. Zelfs de kleinere etiketten kunnen gemakkelijk alle productinformatie weergeven, zoals prijs, naam, hoeveelheid en andere informatie. Bovendien bestaat de mogelijkheid om QR- of barcodes weer te geven. In de directe verkoop van Winklerswurst worden de digitale prijsetiketten in 2,6 en 3,7 inch formaat gebruikt voor de etikettering op de toonbanken en in de schappen. De elektronische etiketten worden ter plaatse beheerd en zijn gekoppeld aan het eigen goederenbeheersysteem van het bedrijf. Dit betekent dat prijswijzigingen binnen enkele seconden naar de prijskaartjes kunnen worden overgebracht of dat nieuwe artikelen kunnen worden gekoppeld. De installatie en inrichting van de elektronische prijsetiketten kon na instructie door e-shelf-labels probleemloos worden uitgevoerd.

Deskundig advies en passende oplossingen

"Dankzij het deskundige advies van e-shelf-labels werden we geholpen bij de keuze van de afmetingen van de borden en de uitrusting van de afzonderlijke etiketten, en konden we de juiste borden vinden voor onze schappen en toonbank. Kunnen putten uit bestaande ervaring is een groot voordeel en bespaart tijd en geld. Wij zouden opnieuw voor de diensten van e-shelf-labels kiezen." - Phil Beckord, e-commerce handelaar, Winklerswurst GmbH & Co. KG

Met behulp van e-shelf-labels vond Winklerswurst de juiste digitale oplossing voor hun winkeletikettering en werden ze geadviseerd bij alle vragen over technologie, ingebruikname en installatie. Door het gebruik van digitale prijsetiketten kon de winkel worden gemoderniseerd voor de directe verkoop van levensmiddelen. Vervelende en langdurige prijsetikettering behoort nu tot het verleden.