Digitale prijsetikettering in de wijnhandel voor Chili Wein Contor / Wattlers Wein Welt

Al 30 jaar is het team van "Chili Wein Contor / Wattlers Wein Welt" het aanspreekpunt voor fijnproevers en wijnkenners. Zowel online als in de liefdevol ingerichte winkel in Zülpich bij Keulen in Noordrijn-Westfalen, worden naast wijnen uit Chili ook wijnen uit Argentinië, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland verkocht. Daarnaast is er een uitgelezen selectie sterke dranken uit de hele wereld. Heerlijke sauzen, pasta's, azijn en oliën ronden het delicatessenassortiment af.

Omdat het assortiment steeds groter werd, zocht het team van "Chili Wein Contor / Wattlers Wein Welt" naar een oplossing om de talrijke delicatessenproducten niet individueel met de hand te hoeven etiketteren. Daarbij kwam e-shelf-labels naar voren als een bijzonder attente en betrouwbare aanbieder van elektronische prijsetikettering die de probleemoplossing graag op zich nam. Het doel was het moeizaam schrijven van kleine etiketten op de schappen in de winkel te vervangen door het gebruik van digitale prijsetiketten. Deze kunnen zichzelf ook automatisch updaten bij speciale aanbiedingen en algemene prijswijzigingen, en synchroniseren met wijzigingen in het merchandise management systeem of in de online shop. Te midden van de Corona-pandemie werden alle voorbereidingen voor het project met succes op afstand georganiseerd. Na de eerste afspraak ter plaatse kon de elektronische prijsetikettering in de winkel snel van start gaan en beschikt het verkoopteam nu over 1.500 digitale etiketten met bijbehorend toegangspunt en software.

2.2" Etiketten voor gebruik in de winkel

Omdat er vooral bij de verkoop van levensmiddelen vaak prijswijzigingen zijn, en bij Chili Wein Contor / Wattlers Wein Welt de etiketten in de winkel en in de online shop altijd op dezelfde stand moeten zijn, heeft e-shelf-labels het gebruik van VUSION-etiketten van de fabrikant SES-imagotag aanbevolen. Met een uniform formaat en een goed leesbaar display van 2,2 inch kan allerlei informatie in zwart, wit en rood worden weergegeven. Het is ook mogelijk rekening te houden met alle verplichte informatie die in de levensmiddelenhandel vereist is, zoals basisprijzen (prijs per liter of kilogram) of de oorsprong van delicatessen. Chili Wein Contor / Wattler's Wein Welt gebruikt de digitale prijsetiketten direct op het schap via in de lengte gemonteerde rails, maar ook via speciale bevestigingsoplossingen op open vitrines en horizontaal gepresenteerde wijnflessen. Prijswijzigingen in het goederenbeheersysteem worden nu in enkele ogenblikken in de winkel en online weergegeven.

Praktische toepassing en betrouwbare oplossing

"Wanneer we speciale aanbiedingen hebben of prijzen in het algemeen veranderen, schreven we vroeger kleine bordjes met de hand. Gezien de omvang van het assortiment is dat niet meer haalbaar. Maar nu kunnen we direct volgen of een product uit het schap ontbreekt. Als we de prijzen in het goederenbeheersysteem wijzigen, veranderen ze binnen enkele minuten in de winkel. We zouden e-shelf-labels absoluut opnieuw gebruiken." - Christian Schmitz, IT-manager, Chili Wein Contor / Wattlers Wein Welt